"Батьківщина" внесла кандидатуру на посаду у ЦВК

Укрінформ
Депутатська фракція політичної партії "Батьківщина" внесла кандидатуру юриста Вікторії Глущенко на посаду члена Центральної виборчої комісії.

Про це журналістам у кулуарах парламенту повідомив заступник голови фракції Сергій Соболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми делегували незалежного юриста, який не є членом фракції партії "Батьківщина", яка має величезний досвід роботи, в тому числі на юридичній ниві і в апараті Центральної виборчої комісії, — це Глущенко Вікторія", - зазначив Соболєв.

При цьому він підкреслив, що Глущенко є одним із найкращих фахівців у відповідній галузі, "якщо дотримуватися принципу, що все-таки Центральна виборча комісія не повинна бути філією партії".

Читайте також: У "Слузі народу" прогнозують, що Рада у четвер затвердить новий склад ЦВК

Як повідомлялося, Верховна Рада 13 вересня ухвалила постанову "Про дострокове припинення повноважень всього складу Центральної виборчої комісії". Відповідне рішення підтримав 341 народний депутат.

Президент Володимир Зеленський 9 вересня вніс до парламенту подання про дострокове припинення повноважень членів ЦВК

11 вересня Комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав це подання.

Своє подання Президент, зокрема, мотивував тим, що під час здійснення реєстрації ЦВК нібито діяла упереджено і всупереч принципам, визначеним виборчим законодавством. У поданні також зазначається, що 28 рішень ЦВК були скасовані судами.

Уже колишній склад ЦВК Верховна Рада затвердила 20 вересня 2018 року. До того ВР чотири роки не могла домовитися щодо призначення нових членів ЦВК попри те, що термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК сплив у червні 2014 року, ще в одного — у лютому 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-