Волкер нагадав, що вибори на Донбасі можливі лише тоді, коли там буде безпечно

Волкер нагадав, що вибори на Донбасі можливі лише тоді, коли там буде безпечно

Укрінформ
Місцеві вибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу можуть відбуватися лише в чесному і безпечному середовищі, але поки Росія не продемонструвала політичної волі завершити конфлікт.

Про це заявив Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер під час виступу на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), яка проходить 12-14 вересня у Києві повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Говорили про "формулу Штайнмаєра", яка полягає в тому, що після того, як пройдуть вільні вибори, і в той день зразу буде отриманий спеціальний статус, і тоді цей процес вже буде постійний. Але вільні, чесні вибори можуть відбутися лише в чесному і вільному середовищі, безпечному середовищі. Для того, щоб цього досягти, нам треба розв'язувати безпекові питання - саме тут буде йти мова про політичну волю. Поки що Росія не продемонструвала політичної волі завершити конфлікт", - сказав Волкер.

Водночас він висловив сподівання, що "останні зрушення, ця динаміка, яку показує Президент Зеленський, обмін полоненими, думаю, що усе це почне міняти контексти, і ми побачимо прогрес у майбутньому".

Читайте також: Кучма стурбований тим, що Зеленського можуть підштовхнути на поступки Москві

Разом з тим спецпредставник США підкреслив, що основним завданням лишається відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, безпека всіх українських громадян. На його думку, щодо цих питань не варто іти на компроміс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-