Кучма стурбований тим, що Зеленського можуть підштовхнути на поступки Москві

Кучма стурбований тим, що Зеленського можуть підштовхнути на поступки Москві

Укрінформ
Представник України у Тристоронній контактній групі Леонід Кучма застерігає українське керівництво від неприйнятних поступок російській стороні на майбутній зустрічі у нормандському форматі.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Представник України на мирних переговорах з проросійськими сепаратистами підкреслив, що Київ не повинен робити неприйнятних поступок Москві", - йдеться у повідомленні.

Кучма заявив, що Київ не повинен приймати компроміси, такі як затвердження плану проведення сепаратистами виборів у районах, які вони контролюють у Луганській та Донецькій областях без контролю української влади. "Розмови про вибори на Донбасі йдуть постійно. Про які вибори можна говорити, коли озброєні люди продовжують ходити вулицями? Вибори можуть бути проведені після того, як військових та важке озброєння вивезуть за межі України, українська влада відновить контроль над цими територіями, й журналісти зможуть вільно висвітлювати процес", - сказав Кучма.

Також він також висловив стурбованість тим, що Франція та Німеччина можуть спонукати президента України Володимира Зеленського до неприйнятних поступок Москві.

"Зеленському буде дуже важко - він буде стояти один проти трьох опонентів", - сказав Кучма.

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня представник України у Тристоронній контактній групі Леонід Кучма в кулуарах 16-ї Щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) повідомив, що радники “нормандської четвірки” готують документи, які мають бути підписані під час наступної зустрічі лідерами України, Франції, Німеччини і Росії.

Читайте також: Вибори в ОРДЛО мають відбутися за українськими законами — Зеленський

Щодо анонсованого обговорення на “нормандській” зустрічі так званої формули Штайнмаєра, Кучма висловив переконання, що “вона не буде там затверджена”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-