Вакарчука “почули” - 18 вересня засідання для формування зовнішньополітичної стратегії

Вакарчука “почули” - 18 вересня засідання для формування зовнішньополітичної стратегії

Укрінформ
Спільне засідання двох профільних парламентських комітетів за участю міністра закордонних справ, профільного віцепрем'єра та представника Офісу Президента для формування засад зовнішньополітичної стратегії відбудеться 18 вересня.

Про це заявив журналістам у кулуарах 16-ї щорічної зустрічі YES член Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Моя ініціатива, яку я озвучив з трибуни Верховної Ради, на щастя, була почута: 18 вересня збереться розширене засідання двох комітетів - Комітету у міжнародних справах і Комітету з європейської інтеграції, на які будуть запрошені міністр закордонних справ пан Пристайко, віцепрем’єр з євроінтеграції пан Кулеба, представник Офісу Президента, який відповідає за зовнішню політику (Ігор Жовква – ред.), і ми в такому розширеному складі обговоримо нашу майбутню зовнішньополітичну стратегію і, сподіваюся, сформуємо спільну урядову, президентську і парламентську позицію» , - сказав Вакарчук.

Він акцентував, що за Конституцією саме парламент формує засади внутрішньої і зовнішньої політики держави, а Президент і уряд їх втілюють.

Читайте також: Розпуск ЦВК: Вакарчук пояснив, чому "Голос" був проти

Як повідомляв Укрінформ, XVI щорічна зустріч Ялтинської європейської стратегії (YES) "Щастя зараз. Нові підходи для світу в кризі" проходить з 12 по 14 вересня 2019 року в Києві. Понад 400 провідних політиків, дипломатів, бізнесменів, громадських активістів та експертів з 26 країн беруть участь у конференції, організованій Ялтинською європейською стратегією (YES) у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-