Рада розгляне законопроєкти про конфіскацію незаконних активів та перезавантаження НАЗК

Рада розгляне законопроєкти про конфіскацію незаконних активів та перезавантаження НАЗК

Укрінформ
Рада планує ухвалити закони про конфіскацію незаконних активів та перезавантаження НАЗК.

Як зазначається у порядку денному засідання, опублікованому на сайті парламенту, Верховна Рада планує у середу ухвалити законопроєкт №1031 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів", а також законопроєкт №1029 щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції.

У середу передбачається розгляд ще одного внесеного Президентом законопроєкту №1029 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції". До нього внесений альтернативний законопроєкт №1029-1 депутата від "Батьківщини" Івана Крулька.

Законопроєкт №1029, зокрема, передбачає перезавантаження роботи Національного агентства із запобігання корупції. За пропозиціями Президента, голова НАЗК має призначатися Кабміном за підсумками конкурсу, в якому вирішальну роль мають міжнародні експерти, як це було з Антикорупційним судом.

Читайте також: Журналісти "Чесно" заявили про погрози від депутата-кнопкодава

Крім того, на засіданні у середу парламентарії мають розглянути законопроєкт №1047 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю", №1065 щодо вдосконалення правової охорони географічних назв, №1068 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про стандартизацію".

Народні депутати також мають намір ухвалити законопроєкти №1052 "Про внесення змін до Закону України "Про будівельні норми" щодо удосконалення нормування у будівництві", №1081 щодо удосконалення порядку надання адміністративних послуг у сфері будівництва та створення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Крім того, порядок денний передбачає розгляд законопроєктів блоку економічної політики: №1037 "Про внесення зміни до Закону України "Про приватизацію державного і комунального майна", що має на меті приведення норм зазначеного закону у відповідність Конституції; №1059 щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні, №1085 щодо захисту прав споживачів фінансових послуг; №1070 щодо вдосконалення процедури проведення фінансової реструктуризації; №1072 про внесення змін до Податкового кодексу щодо подання єдиної звітності з ЄСВ і ПДФО.

На порядку денному Ради у середу є також проєкти постанов про перейменування декількох сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-