Врегулювання на Донбасі: Генсек ООН хоче переконати Київ і Москву

Врегулювання на Донбасі: Генсек ООН хоче переконати Київ і Москву "використати момент"

Укрінформ
Після обміну полоненими між Україною та РФ, генеральний секретар ООН планує використати свій вплив, аби переконати сторони скористатися моментом позитивної динаміки для врегулювання конфлікту.

Про це заявив на щоденному брифінгу речник генсека ООН Стефан Дюжаррік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Генеральний секретар ООН буде підштовхувати сторони до використання, у найкращому можливому розумінні цього слова, моменту, який ми бачили (обмін полоненими - ред.)", - розповів Дюжаррік.

Він нагадав, що для прогресу у процесі врегулювання існує ряд інструментів, включно з Нормандським форматом, Тристоронньою контактною групою у Мінську, ОБСЄ.

"Усі ці інструменти мають бути використані, аби підштовхнути (процес - ред.) у правильному напрямку і не дати моменту обміну полонених, який ми бачили, бути змарнованим", - додав речник генсека ООН.

Читайте також: ООН вітає обмін полоненими та сподівається на розблокування мирного процесу

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня генсек ООН Антоніу Гутерреш заявив, що обмін полоненими між Україною та Росією може слугувати позитивним кроком задля підвищення довіри між сторонами, розблокування конструктивного діалогу з метою врегулювання конфлікту.

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня відбулося взаємне звільнення Україною і Росією утримуваних осіб у форматі "35 на 35". В Україну повернулися 11 незаконно засуджених у Росії українців і 24 моряки, яких Росія захопила в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-