Справа МН17: у Меркель прокоментували передачу Цемаха Росії

Справа МН17: у Меркель прокоментували передачу Цемаха Росії

Укрінформ
Передача російській стороні одного з головних свідків у справі МН17 не означає, що намагання притягнути винних до справедливості буде припинена.

Про це заявив офіційний представник федерального уряду Німеччини Штеффен Зайберт у понеділок на брифінгу в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується розслідування збиття літака МН17, то абсолютно ясно, звільнення одної людини не може бути знаком того, що пошук справедливості буде припинено, що не будуть продовжені зусилля чітко назвати винних", - сказав Зайберт.

У цілому ж, за його словами, варто сконцентруватися на українцях, які були звільнені завдяки цьому обміну та змогли повернутися додому.

Такий розвиток у підсумку дає певну надію, що цей обмін надасть позитивний імпульс для інших важливих заходів виконання Мінських угод, зазначив речник Меркель.

Чи вплине обмін на строки проведення саміту Нормандської четвірки, Зайберт напряму не відповів.

"Я не можу назвати дату саміту. Тільки можу сказати, що підготовка до такої зустрічі на вищому рівні в "Нормандському форматі" продовжується, федеральний уряд бере в ній участь", - сказав речни уряду ФРН.

Читайте також: Прізвище Цемаха було у списках на обмін від початку переговорів — Єрмак

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня відбулося взаємне звільнення Україною та Росією утримуваних осіб у форматі "35 на 35". До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії українців та 24 моряки, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Серед тих, кого видала Україна, — бойовик "ДНР" Володимир Цемах, який є свідком у справі збиття літака рейсу МН17.

Київський апеляційний суд 5 вересня змінив запобіжний захід Цемаху із тримання під вартою на особисте зобов'язання. Цемаха затримали наприкінці червня українські спецслужби на території ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-