В Нідерландах обурені обміном бойовика Цемаха

В Нідерландах обурені обміном бойовика Цемаха

Укрінформ
Нідерланди обурені та занепокоєні передачею колишнього бойовика угруповання "ДНР" Володимира Цемаха Росії - CDA (Християнсько-демократична партія) та D66 (прогресивні демократи) називали такі дії "химерними" і "невтішними".

Своє невдоволення вони виклали у соцмережах, повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

“Чи є Україна досі надійним партнером міжнародної Спільної слідчої групи (JIT)? Як щодо резолюції Ради Безпеки ООН 2166? Чому Україна зараз віддала свого громадянина? Що зробили Нідерланди, щоб не допустити цього?”, - зазначив у своєму Twitter Кріс ван Дам із CDA.

Читайте також: Росія триматиме Цемаха подалі від слідства і суду - родичі загиблих у катастрофі MH17

У свою чергу Сьорд Сьордсма із D66 заявив, що міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок повинен надати пояснення щодо цієї ситуації.

“Мені прикро, що Україна віддала цього підозрюваного Росії, країні, яку ми вважаємо відповідальною за MH17. Я хочу, щоб міністр Блок у вівторок прийшов пояснити, як це могло статися”, - зазначив у своєму Twitter Сьорд Сьордсма із D66.

Раніше нідерландський телеканал повідомив, що генеральний прокурор Нідерландів попросив Росію передати нідерландському слідству у справі МН17 підозрюваного Володимира Цемаха.

Читайте також: Луценко - про обмін Цемаха: Путін буде розігрувати карту "образи голландського суспільства"

Тим часом посольство РФ у Нідерландах заявило, що не отримувало звернення щодо екстрадиції терориста «ДНР».

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 7 вересня, між Україною та Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії співгромадян та 24 моряків, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Серед тих, кого видала Україна, - бойовик “ДНР” Володимир Цемах, який є свідком у справі збиття літака рейсу МН17.

Читайте також: ЗМІ розповіли деталі вивезення Цемаха з окупованого Донецька

Київський апеляційний суд 5 вересня змінив запобіжний захід Цемаху із тримання під вартою на особисте зобов'язання. Його затримали наприкінці червня українські спецслужби на території ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-