ЗМІ розповіли деталі вивезення Цемаха з окупованого Донецька

ЗМІ розповіли деталі вивезення Цемаха з окупованого Донецька

Укрінформ
Під час вивезення фігуранта справи про збиття МН17 Володимира Цемаха з окупованого Донецька один боєць 74-го окремого розвідбату ЗСУ загинув, інший – втратив ногу.

Про це йдеться в оприлюдненій історії одного з учасників вивезення Цемаха проєкту "Донбас.Реалії" Радіо Свобода.

"Щоб вивезти Цемаха, сержанту Олександру Колодяжному та ще одному нашому бійцю фактично довелося йти мінним полем. Хлопці спускалися через пагорб, Саша з’їжджав на стегні й "зірвав" ПМН. Другий боєць підбіг, щоб надати йому допомогу, й сам теж підірвався. Міна спрацювала одночасно біля Сашкової голови і ноги другого бійця. Врешті, Сашу вивозили непритомним, а другий боєць втратив ногу", - йдеться у розповіді.

Як зазначається, монолог учасника вивезення Цемаха на підконтрольну територію оприлюднено на умовах анонімності - без імені та позивного.

Читайте також: Нідерланди просять Росію передати Цемаха слідству у справі МН17

Сержант 74 ОРБ Олександр Колодяжний помер 11 липня у військовому шпиталі у Києві, не приходячи до свідомості. З операції по вивезенню Володимира Цемаха й досі не зняли гриф секретності.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 7 вересня, між Україною та Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії співгромадян та 24 моряків, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Серед тих, кого видала Україна, - бойовик "ДНР" Володимир Цемах, який є свідком у справі збиття літака рейсу МН17.

Київський апеляційний суд 5 вересня змінив запобіжний захід Цемаху із тримання під вартою на особисте зобов'язання. Цемаха затримали наприкінці червня українські спецслужби на території ОРДЛО.

Фото: Цензор.нет

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-