Росія не зробила нічого для скасування санкцій - заступник глави МЗС Польщі

Росія не зробила нічого для скасування санкцій - заступник глави МЗС Польщі

Ексклюзив
Укрінформ
У політиці Росії нічого не змінилося відтоді, як проти неї запровадили санкції. 

Відтак, потрібно зберегти європейську єдність у питанні санкцій, а у відносинах з РФ не можна переходити до політики “business as usual”, ніби нічого не сталося, заявив у коментарі власному кореспондентові Укрінформу під час Економічного форуму у польській Криниці-Здруй заступник глави МЗС Польщі Марцін Пшидач, який у польському зовнішньополітичному відомстві відповідає за східну політику.

“Наш погляд на ситуацію є зрозумілим: Росія є агресором в Україні, зрештою її активність у Грузії також є чинником дестабілізації ситуації з безпекою в регіоні. Позиція Західної Європи, євроатлантичних союзників в цьому питанні має бути твердою, необхідною є європейська єдність”, - заявив Пшидач.

За його словами, Польща завжди активно діятиме як в політиці безпеки, так і в політиці санкцій щодо РФ.

Читайте також: У Польщі чекають від України нового підходу в історичній проблематиці

“Ми вважаємо, що нічого не змінилося відтоді, коли було запроваджено санкції проти Росії, тому не може бути повернення до політики “business as usual”, оскільки це заохочує авторитарні особистості до подальшої агресивної активності”, - підкреслив заступник міністра МЗС Польщі.

Водночас він зауважив, що у цих питаннях багато залежить від самої України: чи очікує Київ того, щоб Варшава була “чинником підтримки”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-