Шуфрич назвав два головні завдання для Комітету з питань свободи слова

Шуфрич назвав два головні завдання для Комітету з питань свободи слова

Укрінформ
Головними завданнями Комітету ВР з питань свободи слова є захист прав журналістів на професійну діяльність та інформацію, а також визначення межі між публічною та особистою інформацією, яка має бути захищена.

Про це заявив журналістам у середу, 4 вересня, голова Комітету Нестор Шуфрич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Безумовно, захист прав журналістів - це питання номер один. Фізичний захист ми не завжди можемо забезпечити - це не завжди від нас залежить. А щодо покарання за напад на журналістів і за бездіяльність правоохоронних органів, якщо це відбулося на їхніх очах і вони не реагують, то, безумовно, ми будемо принциповими", - сказав Шуфрич.

У цьому контексті він поінформував, що члени Комітету на нараді попередньо обговорювали необхідність вивчення усіх аспектів того, як у Кримінальному і Кримінально-процесуальному кодексі прописано відповідальність за напад на журналістів, за втручання в їхню діяльність, а також за неналежну реакцію на такі напади.

За словами Шуфрича, друге важливе питання діяльності Комітету стосується самого поняття права на інформацію і тієї межі, коли інформація має бути захищена.

"Маються на увазі не ті конкретні випадки, коли це пов'язано з державною таємницею, а де в нашому публічному житті та межа, коли громадяни мають право на захист своєї особистої інформації... Скажу відверто, я був обурений відповідними спробами без дозволу батьків, у даному випадку Володимира і Олени Зеленських, зняти їхнього шестирічного сина. Я вважаю, що це дуже приватне питання і без згоди батьків це некоректно робити", - зазначив голова Комітету.

Читайте також: Арахамія про Шуфрича на чолі комітету ВР: Він дуже хоче, а нам однаково

Він підкреслив, що вважає це питання також дуже принциповим.

"Його декілька разів пробували вирішувати, і завжди воно відкладалося убік... Я запропонував колегам підготуватися до дискусії, як захистити право журналістів на інформацію і де проходить межа, коли інформація є публічною і обов'язково має бути надана, а коли вона є особистою, і як ми маємо виробити механізми захисту особистої інформації. Я вважаю, що ми маємо принаймні спробувати встановити цю межу. Якщо ми це зробимо, то зможемо вважати, що свою роботу в Комітеті значною мірою виконали", - вважає Шуфрич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-