"Слуга народу" і Зеленський - найпопулярніші у соцмережах

Дослідження
Укрінформ
За відсотком реакцій на дописи про політичні партії найбільш популярними у соцмережах Facebook, Instagram та VK є Президент Володимир Зеленський та партія "Слуга народу".

Про це йдеться у дослідженні "Мемократія: як користувачі FB, Instagram та VK вплинули на склад нової Ради", яке оприлюднив на пресконференції в Укрінформі програмний директор ГО "Інтерньюз-Україна" Андрій Кулаков.

"Зеленський залишається найбільш цитованим, найбільш реагованим, набільш популярним у всіх трьох соціальних мережах. Наприклад, користувачі VK вчетверо більше постили про "Слугу народу", ніж про "Європейську солідарність", - сказав Кулаков.

За його словами, свою присутність у соцмережах посилили "Європейська солідарність" і партія "Голос", але Володимир Зеленський і "Слуга народу" зберігають першість.

Читайте також: Парламентські вибори “зробив” не Instagram, а телебачення

"Попри цю першість змінилася трохи тональність і риторика. Ми бачимо, що "Слуга народу" і Зеленський отримує все більш критики в усіх трьох соціальних мережах", - зазначив експерт.

Пресконференція "Рада і соцмережі: як користувачі соцмереж вплинули на склад нового парламенту" в Укрінформі / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Дослідження "Мемократія: як користувачі FB, Instagram та VK вплинули на склад нової Ради" проводилося за допомогою Neural Networks та методів Artificial Intelligence, було проаналізовано 4,1 млн публікацій від користувачів, які позначили Україну як країну свого проживання. Період дослідження: середина червня - кінець липня 2019 року в періоди до та відразу після парламентських виборів (17 червня - 14 липня та 22-28 липня).

Дослідження проведене спільно з аналітичної компанією Singularex в рамках ініціативи ГО "Інтерньюз-Україна" — UkraineWorld.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-