Британія в ООН: “Мовний” Радбез показав світу, що проблема насправді - у Росії

Британія в ООН: “Мовний” Радбез показав світу, що проблема насправді - у Росії

Ексклюзив
Укрінформ
Британія не бачила потреби у скликанні Радбезу ООН щодо українського «мовного закону», але його проведення дозволило нагадати світові про справжні загрози міжнародному миру та безпеці в Україні та показати, що проблема насправді полягає в Росії.

Про це заступник постійного представника Великої Британії при ООН Джонатан Аллен розповів в ексклюзивному коментарі власкору Укрінформу після завершення засідання РБ.

«Ми не бачили жодної потреби у цій зустрічі. Але ми були готові її провести, аби обговорити всі питання щодо України», - пояснив він.

Аллен особисто переконаний, що проведення засідання виявилося цінним, оскільки Рада Безпеки обговорила реальні теми щодо України, які справді загрожують міжнародному миру та безпеці.

«Я охарактеризував ряд таких проблем: російське вторгнення на схід України, незаконна анексія Криму, спроба на кожному кроці підривати українські демократичні інституції… Все це показало світові, у кому насправді полягає проблема», - підсумував Аллен.

Читайте також: Мовний закон: Єльченко радить Росії розгледіти “колоду у власному оці”

На питання, чи використовує РФ таке засідання за п`ять днів до парламентських виборів в Україні для впливу на їхній результат, британський дипломат відповів, що «Росія багато разів намагалася використати Раду Безпеки аби відволікати увагу і впливати на Україну. І я думаю, що їм це ніколи не вдавалося».

Як повідомляв Укрінформ, делегація РФ скликала 16 липня засідання Радбезу ООН для обговорення закону про забезпечення функціонування української мови як державної, який набуває чинності у цей день.

Раніше Росія вже намагалася скликати таке обговорення у травні, однак тоді його проведення заблокували партнери України, пославшись на його маніпулятивну мету.

Українська делегація послідовно заявляла, що до функцій Ради Безпеки ООН входить насамперед підтримання міжнародного миру та безпеки, і функціонування української мови в Україні аж ніяк не входить до цієї категорії.

Нагадаємо, напередодні постпред України Володимир Єльченко розповів, що Україна та її західні партнери використають засідання, аби говорити не про українську мову, а про роковини збиття #МН17, незаконне утримання Росією військовополонених українських моряків попри рішення трибуналу ООН, ескалацію на Донбасі та розстріл українських медиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-