Рішення Росії щодо

Рішення Росії щодо "небажаної" діяльності є компліментом для СКУ — Клімкін

Укрінформ
Рішення генеральної прокуратури Росії про "небажану" діяльність Світового конгресу українців не налякало й не здивувалося ані Україну, ані світ, навпаки, є компліментом та визнанням СКУ.

Про це зазначив міністр закордонних справ Павло Клімкін у Facebook.

"Рішення генеральної прокуратури РФ щодо Світового конгресу українців (СКУ) було цілком очікуваним. У Москві не люблять ані Україну, ані світ. Але ані Україну, ані світ цим не здивуєш, а, тим паче, не залякаєш. До того ж, це неабиякий комплімент організації. Своєрідне визнання", - зазначив він.

Водночас Клімкін запевнив, що українське МЗС повністю підтримує діяльність СКУ, і нагадав, що ще в 2014 році було підписано Меморандум про співпрацю.

За його словами, це не було підписанням заради підписання, а стало початком реального співробітництва

"Я переконаний, що ми взагалі не маємо розділяти Україну та діаспору. Маємо працювати над створенням єдиної транскордонної нації – глобального українства", - додав Клімкін.

Як повідомлялося, генеральна прокуратура РФ ухвалила рішення про визнання небажаної діяльності міжнародної неурядової організації - Світового конгресу українців на території Російської Федерації.

Читайте також: Київ просить світ посилити тиск на Москву через рішення щодо СКУ

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест та закликало світ посилити дипломатичний тиск на Кремль.

Світовий конгрес українців (Ukrainian World Congress) - неприбуткова організація, позапартійне об'єднання, яке координує українські громадські організації в українській діаспорі. Об'єднує 20 млн українців в 133 країнах. У світі українська діаспора налічує більш як 20 мільйонів людей. Одна з найбільших українських діаспор - у Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-