Україна vs Росія: у третейському суді в Гаазі почався другий раунд слухань

Україна vs Росія: у третейському суді в Гаазі почався другий раунд слухань

Укрінформ
Постійна палата третейського суду в Гаазі почала другий раунд слухань щодо попередніх заперечень РФ у справі за позовом України щодо прав прибережної держави в Чорному і Азовському морях та у Керченській протоці.

Сьогодні виступатимуть представники Росії, з ініціативи яких слухання проходитимуть у закритому режимі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Гаазі.

Україна виступатиме 14 червня.

Перший раунд відбувся у понеділок, виступала Росія. У вівторок свою позицію озвучила Україна. Перші два дні суд транслював перші 30 хвилин виступів агентів.

Очолює українську делегацію в суді заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції, Агент України Олена Зеркаль.

Як повідомляв Укрінформ, 14 вересня 2016 року Україна ініціювала окреме провадження проти РФ щодо порушення нею Конвенції ООН з морського права і просить суд у Гаазі підтвердити права України в Чорному і Азовському морях та у Керченській протоці.

Читайте також: Україна vs Росія: суд у Гаазі може ухвалити рішення про юрисдикцію протягом півроку

У травні 2017-го відбулося перше процедурне засідання Трибуналу за конвенцією з морського права ООН, в рамках якого створений арбітраж для розгляду спору України проти РФ. Меморандум, тобто пакет доказів того, що Росія порушує суверенні права України в Чорному та Азовському морі й у Керченській протоці було подано до Постійної палати третейського суду в Гаазі 19 лютого 2018 року. Росія подала до Міжнародного трибуналу свої заперечення щодо юрисдикції цієї інституції розглядати позов України проти РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-