Законопроект Зеленського про незаконне збагачення пройшов комітет ВР

Законопроект Зеленського про незаконне збагачення пройшов комітет ВР

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендуватиме ВР включити у порядок денний поданий Президентом і визначений ним як невідкладний законопроект про незаконне збагачення.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Розглянувши проект закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів», №10358, та заслухавши виступи з цих питань і співдоповідача від комітету Карпунцова, комітет ухвалив рекомендувати Верховній Раді України проект закону України № 10358 включити в порядок денний сесії Верховної Ради України 8 скликання", - таку пропозицію голова комітету Андрій Кожем’якін виніс на голосування.

За це рішення роголосували 7 осіб, проти – 2 особи, утрималися також 2 особи.

Водночас, народний депутат Ігор Мосійчук висловився за те, щоб запропонувати Верховній Раді повернути цей законопроект на доопрацювання Президенту, назвавши його "більшовизмом чистої води".

Однак пропозиція Мосійчука на голосування не виставлялася після того, як члени комітету більшістю проголосували за пропозицію Кожем'якіна.

Читайте також: Президентський законопроект "реанімує" закриті справи НАБУ і САП - Рябошапка

Як повідомляв Укрінформ, Конституційний суд 26 лютого визнав неконституційною ст. 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачала притягнення до кримінальної відповідальності чиновників за незаконне збагачення.

3 червня Президент Володимир Зеленський вніс до ВР законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів (№ 10358).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-