Зеленський сказав, з чого почне свою розмову з лідерами ЄС

Зеленський сказав, з чого почне свою розмову з лідерами ЄС

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський має намір порушити під час переговорів з міжнародними партнерами у Брюсселі проблеми дітей, які постраждали від війни на Донбасі, і питання санкцій щодо Росії.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Прилетів до Брюсселя. Попереду – низка зустрічей на найвищому рівні. Але з голови не йде 5-річний Кирило. І ще сотні дітей, які загинули від куль дорослих на сході України... Сьогодні, в Міжнародний день безневинних дітей, я користуюся нагодою, щоб іще раз нагадати нашим європейським друзям ці жахливі цифри й закликати Росію припинити війну. Заради того, щоб зберегти життя, зокрема дітей", - зазначив Зеленський.

Він нагадав, що, за даними моніторингової місії ООН, станом на 1 червня цього року на Донбасі втратили життя 147 дітей, 363 дитини зазнали поранень.

Крім цього, підкреслив Президент, близько 200 тисяч дітей є внутрішньо переміщеними особами, а статус жертв війни отримали майже 23 тисячі українських дітей. При цьому, наголосив він, для десятків тисяч ця війна обернулася насильством – психологічним, сексуальним, фізичним.

Зеленський визнав, що закликів до Росії припинити війну на сході України замало, тому він має намір обговорити з лідерами Європи питання подальшого тиску на агресора. "Тому мої розмови з лідерами Європи почнуться сьогодні з питання – як ми разом будемо тиснути на агресора? Як ми примушуватимемо його до миру? Вірю, що разом ми знайдемо рішення. Нехай не сьогодні, але обов’язково знайдемо. Зобов’язані знайти – заради дітей", - наголосив Президент.

Читайте також: Зеленський прилетів до Брюсселя

Як повідомляв Укрінформ, Президент Зеленський прибув 4 червня з першим закордонним візитом до Брюсселя. Він планує зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером, головою Європейської ради Дональдом Туском, Європейським комісаром з питань євро і соціального діалогу Валдісом Домбровскісом і своїм колегою президентом Польщі Анджеєм Дудою.

4 червня - Міжнародний день безневинних дітей-жертв агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-