Глави МЗС Франції та Німеччини зробили заяву після зустрічі із Зеленським

Глави МЗС Франції та Німеччини зробили заяву після зустрічі із Зеленським

Укрінформ
Франція і Німеччина висловлюють тверду підтримку Україні у відновленні територіальної цілісності держави, відновленні переговорів у Нормандському форматі на найвищому рівні та продовженні реформ.

Про це йдеться у спільній заяві міністра Європи і закордонних справ Франції Жана-Іва Ле Дріана і міністра закордонних справ Німеччини Гейко Мааса, зробленої за результатами візиту до Києва у четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Франція і Німеччина залишаються твердо зосередженими на вирішенні конфлікту у східній Україні та відновленні територіальної цілісності України. Ми вітаємо запевнення Президента Зеленського відносно пріоритету у відновленні миру та його зобов'язанням за Мінськими домовленостями, а також у Нормандському форматі задля досягнення рішення шляхом переговорів з Росією", - наголосили міністри.

Читайте також: Волкер не виключає "нормандську зустріч" вже у липні

Вони побажали Президенту Володимиру Зеленському надати нового поштовху цьому переговорному процесу.

Глави МЗС Франції і Німеччини також висловили своє задоволення зустріччю з Президентом Зеленським у Києві, яка зміцнила підтримку з боку Франції і Німеччини України у період великих викликів для держави.

Ле Дріан і Маас порушили питання щодо інциденту у Керченській протоці, ризики якого залишаються доволі високими.

Тому, повідомили міністри, у Києві вони зустрілися з родинами протиправно ув'язнених у Росії українських моряків та висловили їм свою підтримку.

Читайте також: Берлін і Париж підтримають реформи Зеленського - Маас

"Франція і Німеччина продовжать вимагати безумовного звільнення екіпажів у повному складі, про що заявляється упродовж декількох місяців, та як цього вимагає від 25 травня Міжнародний трибунал з морського права", - зазначається у спільній заяві.

Глави МЗС Німеччини і Франції наголосили, що нині, як ніколи важливо, щоб Росія продемострувала політичну волю і відповідальність з відновлення атмосфери довіри між сторонами. Зокрема, від РФ очікують негайного звільнення 24 українських моряків.

"Німеччина і Франція підтримують сторони, щоб допомогти відновити конструктивні переговори. Дискусії продовжаться між сторонами незабаром, особливо, щоб забезпечити умови для проведення саміту глав держав або урядів у Нормандському форматі", - відзначили міністри.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-