Волкер не виключає

Волкер не виключає "нормандську зустріч" вже у липні

Укрінформ
Спецпредставник США на переговорах щодо України Курт Волкер вважає можливою зустріч лідерів країн "нормандського формату" – Франції, Німеччини, України і РФ – у липні, однак, за його словами, це необхідно узгодити з Києвом і Москвою.

Про це він сказав у вівторок під час онлайн-конференції з Вашингтона, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Що стосується "нормандського формату", цим процесом керують Франція й Німеччина. Ми повністю підтримуємо його та уважно стежимо за ним", - зазначив офіційний представник Сполучених Штатів.

У цьому зв'язку він поінформував, що мали місце "дискусії щодо можливості проведення (наступної – ред.) зустрічі країн "нормандського формату", можливо, в липні". Однак, за його словами, поки не визначено конкретних дат.

"І це, звичайно, вимагає згоди не тільки України, але й Росії", - підкреслив представник США.

Волкер також прокоментував можливість проведення наступного раунду його зустрічей з помічником президента РФ Владиславом Сурковим. "Перед завершенням президентських виборів (в Україні – ред.) Росія дала зрозуміти, що вона не була готова на той момент", - зазначив американський дипломат.

Водночас, за його словами, у Вашингтоні очікують, що можливість обговорити подальшу імплементацію Мінських домовленостей з'явиться після парламентських виборів в Україні.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе: "Нормандські" переговори без участі України неприпустимі

Як повідомляв Укрінформ, спецпредставник США на переговорах щодо України Курт Волкер провів чотири зустрічі з помічником президента Росії Владиславом Сурковим. Вони відбулися у серпні 2017 року в Мінську, в жовтні й листопаді 2017 року в Белграді, а також у січні 2018 року в Дубаї. Після цього, упродовж минулого року планувалося провести чергову зустріч, однак російська сторона відмовилася від цієї можливості.

Раніше повідомлялося, що російський екс-посол в Білорусі Михайло Бабич, ймовірно, буде курирувати політику Кремля на окупованих територіях Донбасу, змінивши на цій посаді Владислава Суркова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-