Берлін і Париж підтримають реформи Зеленського - Маас

Берлін і Париж підтримають реформи Зеленського - Маас

Укрінформ
Німеччина і Франція продовжать підтримку України і її нового Президента у проведенні реформ.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас перед відльотом до Києва, повідомляє МЗС країни.

«Для мене важливо поїхати до Києва відразу після того, як Президент Зеленський вступив на посаду, разом з моїм французьким колегою, щоб чітко дати зрозуміти, що Німеччина і Франція не зменшують свої зобов'язання щодо України, а зовсім навпаки», - сказав міністр.

Він зазначив, що українці пов'язують з обранням нового Президента великі надії.

«Ми хочемо запропонувати Президенту Зеленському нашу підтримку в реалізації цих надій», - заявив Маас. Для цього, за його словами, необхідні подальші реформ, особливо в боротьбі з корупцією.

Він підкреслив, що люди на сході України, нарешті, потребують миру.

«Динаміка, породжена виборами, може дати можливість вийти з глухого кута і, нарешті, реалізувати мирний план Мінських угод», - сподівається голова німецького МЗС.

Німеччина і Франція, за його словами, хочуть зробити все можливе, щоб допомогти в цьому. Від Росії вони мають намір вимагати конструктивного вкладу.

Читайте також: Глава МЗС Франції збирається говорити із Зеленським про "нормандський формат"

Як повідомлялося, Хайко Маас здійснить візит до України разом з главою МЗС Франції Жаном-Івом Ле Дріанома. У Києві відбудеться їхня зустріч з Президентом Володимиром Зеленським, а також переговори з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним.

Як стало відомо кореспонденту Укрінформу, візити Президента України до Парижа і Берліна планується організувати найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-