Глава МЗС Франції збирається говорити із Зеленським про

Глава МЗС Франції збирається говорити із Зеленським про "нормандський формат"

Укрінформ
Міністр Європи і закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан під час візиту до Києва 30-31 травня обговорить поглиблення українсько-французьких відносин.
Про це напередодні візиту Ле Дріана, який він здійнить спільно із міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом, поінформували у Міністерстві Європи і закордонних справ Франції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Цей візит висловить постійну підтримку Франції і Німеччини Україні у цей важливий час. Франція і Німеччина твердо виступають за вирішення конфлікту у східній Україні у рамках Нормандського формату», - наголосили у французькому МЗС.

Як наголошується, зустріч міністрів із Президентом України Володимиром Зеленським стане можливістю також надати нового поштовху в переговорному процесі з відновлення територіальної цілісності України.

Франція і Німеччина також запевнять Президента Зеленського у їхній глибокій відданості продовженню процесу реформ та їхньої незворотності, підкреслили в міністерстві.

За окремою програмою міністр Ле Дріан 31 травня обговорить із українським керівництвом поглиблення двосторонніх відносин.

Читайте також: Берлін офіційно анонсував візит Мааса в Україну

У рік французької мови в Україні міністр також відвідає церемонію випуску у київській школі.

Глава МЗС Франції зустрінеться із представниками французьких компаній з метою обговорення реалізації проектів в Україні.

«Наш торговельний і економічний обмін інтенсифікувався з 2016 року. Франція є найбільшим закордонним роботодавцем в Україні, маючи 160 компаній, а також четвертим найбільшим європейським інвестором», - відзначили у французькому МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-