Львівська облрада закликає Зеленського не спілкуватися публічно мовою агресора

Львівська облрада закликає Зеленського не спілкуватися публічно мовою агресора

Укрінформ
Депутати Львівської облради прийняли звернення до Президента України Володимира Зеленського, в якому йдеться про недопустимість ігнорування статусу державної мови та використання російської у публічній діяльності.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Частина Ваших публічних промов (у статусі Президента України - ред.) виконується без дотримання законодавства стосовно обов’язкового використання державної мови у виступах, коментарях та інтерв’ю, що, у свою чергу, порушує права громадян на отримання такої інформації та її розуміння”, - йдеться у зверненні.

Депутати Львівської облради наголосили, що відповідно до статті 10 Конституції України, державною мовою в Україні є українська мова.

Читайте також: Волкер заперечує, що давав "кадрові" поради Зеленському

"Окрім цього, ми, депутати Львівської обласної ради, вважаємо, що Президент воюючої держави зобов’язаний повністю виключити російську мову із власного вживання у публічних сферах суспільного життя, як офіційну мову Росії – держави-агресора. Зважаючи на очевидне порушення встановлених законодавчих норм, просимо Вас, Президента України, не допускати цього в подальшому та у своїй публічній діяльності послуговуватися державною українською мовою", - йдеться у зверненні Львівської облради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-