Парубій - Стефанчуку: Сподіваюся на більш коректне ставлення до Ради

Парубій - Стефанчуку: Сподіваюся на більш коректне ставлення до Ради

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій висловив упевненість, що державні інституції, особливо під час воєнних дій, повинні проявляти повагу один до одного.

Про це він сказав на засіданні Погоджувальної ради в понеділок, реагуючи на заяву представника Президента у Верховній Раді Руслана Стефанчука, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я дуже сподіваюся, що попрацювавши тут, ви будете більш коректно і з більшою повагою ставитися до найвищого законодавчого органу України, як і новообраний Президент Володимир Зеленський", - сказав Парубій.

Він додав, що парламентарії щодня відчувають настрій Президента на конструктивну роботу.

"Ми щодня відчуваємо настрій Президента на конструктивну роботу. І тоді, коли він назвав Верховну Раду чомусь російським словом "вру", і тоді, коли він процитував мої слова, які не є правдою. І навіть зараз, під час нашої Погоджувальної ради, він дав чергове звернення до Верховної Ради України з дуже принизливими і образливими заявами. Я вважаю це неправильним, і він постійно хоче чомусь когось "зробити", з цим ви теж повинні щось зробити", - сказав спікер, звертаючись до представника Президента у ВР.

Парубій упевнений, що державні інституції, особливо під час воєнних дій, повинні проявляти повагу один до одного.

"Верховна Рада України працює згідно зі своїм планом, працює згідно з законом. І ви коли попрацюєте тут деякий час, будете розуміти, що таке торжество процедур", - зазначив Голова ВР.

Парубій розповів також про роботу над Виборчим кодексом, який вимагає ухвалити команда Президента.

"Я перший автор цього кодексу. Я провів 8 робочих груп, він був прийнятий в першому читанні. Робоча група, де були зібрані найкращі фахівці, які є в Україні, працювала майже рік і тільки в березні закінчила свою роботу. З часом ви зрозумієте, що для того, щоб підготувати якісний закон, треба не в одну ніч або зранку його кинути і вимагати рішення до вечора, бо торжество процедур - це також і підготовка законодавчого акту України", - зауважив спікер.

Читайте також: Зеленський не підпише закони, ухвалені з порушенням - Стефанчук

Як повідомляв Укрінформ, раніше 27 травня Президент Володимир Зеленський закликав народних депутатів упродовж наступних двох місяців підтримати реформаторські законопроекти, розроблені українськими та західними фахівцями, а також "не використовувати трибуну Верховної Ради для особистого піару й не перетворювати український парламент на майданчик для виборчих кампаній старих партій".

Зі свого боку, представник Президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук по час засідання Погоджувальної ради в понеділок заявив, що Зеленський налаштований на конструктивну співпрацю з парламентом, але не підпише закони, ухвалені з порушенням процедури.

"Демократія - це торжество процедур. Президент не підпише жодного закону, під час якого буде порушена процедура його прийняття. Десять разів ставити на одне й те саме на голосування, кнопкодавство - такого більше не буде. Тому я звертаюся до Верховної Ради - давайте попрацюємо гарно, спільно і якісно", - зокрема, сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-