Зеленський не підпише закони, ухвалені з порушенням - Стефанчук

Зеленський не підпише закони, ухвалені з порушенням - Стефанчук

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський налаштований на конструктивну співпрацю з парламентом, але не підпише закони, ухвалені з порушенням процедури.
Про це заявив представник Президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук на засіданні Погоджувальної ради в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Президент налаштований на конструктивну співпрацю з парламентом. Єдине, він дуже просив, - ера якихось домовленостей підкулуарних абсолютно завершена. Все чітко, зрозуміло, прозоро, і він готовий підтримати будь-яку ініціативу парламенту за таких умов", - зазначив Стефанчук.

Він сказав, що ініціативи, які схвалює парламент, мають відповідати інтересам народу України і правам кожної людини, не суперечити Конституції, відповідати принципам верховенства права та якості нормативно-правового регулювання.

"Демократія - це торжество процедур. Президент не підпише жодного закону, під час якого буде порушена процедура його прийняття. Десять разів ставити одне й те саме на голосування, кнопкодавство - такого більше не буде. Тому я звертаюся до Верховної Ради: давайте попрацюємо гарно, спільно і якісно", - наголосив Стефанчук.

Він нагадав, що Президент, виступаючи перед парламентаріями, звернувся з трьома пропозиціями: скасувати депутатську недоторканність, відновити відповідальність за незаконне збагачення та ухвалити Виборчий кодекс.

Читайте також: Парубій вимагає від Банкової оприлюднити стенограму зустрічі Зеленського з депутатами

"Єдине, чого ми не могли зрозуміти, - для чого Верховній Раді витрачати цілих 5 років для того, щоб прийняти ці нормативно-правові акти, і чому ця активність розпалюється тільки під кінець каденції Верховної Ради. Ми ... і в подальшому... будемо просити, щоб Верховна Рада і народні депутати сконцентрувались навколо них (цих трьох завдань - ред.). Ми просимо, щоб були введені ті всі принципи, які були передбачені у Виборчому кодексі, щоб ви сконцентрувалися навколо них", - сказав Стефанчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-