Порошенко прокоментував указ Зеленського про розпуск Ради

Порошенко прокоментував указ Зеленського про розпуск Ради

Відео
Укрінформ
Екс-президент Петро Порошенко закликав усі демократичні сили негайно почати переговори щодо формату участі у парламентських виборах, щоб не допустити реваншу антиукраїнських сил.

Про це він заявив під час спілкування з журналістами на "Книжковому Арсеналі", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ситуація, що складається у політичному просторі, абсолютно потребує переосмислення позиції всіх демократичних сил. Я наголошую на тому, що сьогодні потрібне або об'єднання, або дуже жорстка координація всіх демократичних сил для того, щоб не допустити реваншу. І я закликаю зараз демократичні сили негайно розпочати переговори щодо формату участі у виборчих перегонах. Для мене це є абсолютним пріоритетом", - сказав Порошенко.

Коментуючи розпуск парламенту президентом Зеленським, Порошенко наголосив, що демократія – це процедура, а Конституція – Основний Закон держави, якого обов'язково треба дотримуватися.

Читайте також: Порошенко: Готовий відповісти за Томос, "мовний" закон та контрнаступ на Донбасі

"Верховну Раду можна розпускати не тоді, коли забажається президенту, навіть коли це для нього потрібно, а тоді, коли є вичерпний перелік підстав для таких дій глави держави", - наголосив екс-президент.

У цьому контексті Порошенко констатував, що на сьогодні положення Конституції не були дотримані, а нова команда почала діяльність з порушення Основного Закону.

"Це точно не може не викликати занепокоєння. Але окремо хочу наголосити, що кожний справжній політик у будь-який час має бути готовий до виборів. Моя команда готова до виборів... Найближчим часом ми зберемо з’їзд партії, де буде дуже серйозний ребрендинг партії, де буде проведено дуже серйозне переформатування і оновлення і партії, і партійного списку", - повідомив Порошенко.

Він додав, що у його команді твердо переконані у необхідності участі в парламентських виборах, щоб захистити євроатлантичні і європейські здобутки України, і не дати розвернути країну назад у бік Росії та зупинити розпочаті реформи.

За словами Порошенка, те, що сьогодні відбувалося у Верховній Раді, коли "тишком-нишком прискореними темпами" намагалися змінити виборче законодавство на користь закритих списків, - це "точно не виборча реформа і точно не те, чого зараз потребує Україна".

Як повідомлялося, Верховна Рада на позачерговому засіданні 22 травня не підтримала включення до порядку денного законопроектів "Про внесення змін до закону "Про вибори народних депутатів України" та "Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" щодо здійснення закупівель під час виборчого процесу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-