Після указу про розпуск Рада зможе приймати закони - Богдан

Після указу про розпуск Рада зможе приймати закони - Богдан

Укрінформ
Верховна Рада може працювати у пленарному режимі та ухвалювати рішення навіть після оприлюднення Указу Президента про дострокове припинення повноважень.
Про це журналістам після консультацій глави держави з керівництвом Верховної Ради і головами фракцій заявив радник Володимира Зеленського Андрій Богдан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вважаємо, і це передбачено Конституцією, що Верховна Рада складає свої повноваження перед новообраним парламентом з моменту прийняття присяги останнім. Тому Верховна Рада діє, буде розглядати закони. Інше питання - явка депутатів і виконання ними свої депутатських повноважень», - сказав Богдан.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час інавгураційної промови 20 травня оголосив про розпуск Верховної Ради.

Читайте також: Розпуск парламенту: радник Зеленського назвав статтю Конституції

У вівторок, 21 травня, Зеленський провів зустріч із керівництвом Верховної Ради та лідерами депутатських фракцій, під час якої, зокрема, запропонував внести зміни до закону про вибори народних депутатів, скасувавши мажоритарну систему і знизивши прохідний бар’єр із 5% до 3%.

Також у команді Зеленського вважають найбільш допустимою датою проведення позачергових виборів до ВР 21 липня. Водночас за словами заступника Голови ВР Ірини Геращенко, дострокові вибори можуть відбутися 21 липня або 28 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-