Розпуск парламенту: радник Зеленського назвав статтю Конституції

Розпуск парламенту: радник Зеленського назвав статтю Конституції

Укрінформ
Указ Президента України Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради буде ґрунтуватися виключно на Конституції.

На цьому наголосив у коментарі журналістам радник Зеленського, юрист Андрій Богдан за підсумками консультацій глави держави з керівництвом Верховної Ради і представниками фракцій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, на запитання, які підстави будуть вказані в указі про дострокове припинення повноважень парламенту, Богдан відповів: "Пункт 1 статті 90 (Конституції України - ред.) - це відсутність коаліції у Верховній Раді".

Богдан також додав, що указ Президента не може орієнтуватися на рішення і буде ґрунтуватися на Конституції.

"Указ Президента не може орієнтуватися на будь-які рішення будь-яких судів. У даному випадку це буде оцінка правової ситуації, яка склалася у Верховній Раді. І цей указ буде ґрунтуватися виключно на Конституції України", - зазначив Богдан.

Читайте також: Указ про позачергові вибори з'явиться у найближчі дні - радник Президента

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час інавгураційної промови 20 травня оголосив про розпуск Верховної Ради.

У вівторок, 21 травня, Зеленський провів зустріч із керівництвом Верховної Ради та лідерами депутатських фракцій, під час яких, зокрема, запропонував внести зміни до закону про вибори народних депутатів, скасувавши мажоритарну систему і знизивши прохідний бар’єр із 5% до 3%.

Також у команді Зеленського вважають найбільш допустимою датою проведення позачергових виборів до ВР 21 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-