Указ про позачергові вибори з'явиться у найближчі дні - радник Президента

Указ про позачергові вибори з'явиться у найближчі дні - радник Президента

Укрінформ
Указ Президента України про призначення позачергових виборів до Верховної Ради планують оприлюднити у найближчі дні.
Про це журналістам після консультацій глави держави з керівництвом Верховної Ради і головами фракцій, повідомив радник Президента Андрій Богдан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо самого указу, він буде підписаний найближчим часом. Ми очікуємо його оприлюднення в найближчі, можна сказати, дні», - сказав Богдан.

Водночас він зазначив, що за підсумками консультацій із Президентом, фактично всі голови фракцій погодилися із можливістю розпуску парламенту та проведенням позачергових виборів.

Читайте також: Команда Зеленського ініціює на завтра позачергове засідання ВР

«Сьогодні Президент України Володимир Зеленський провів консультації з керівництвом парламенту, лідерами парламентських фракцій щодо розпуску парламенту 8-го скликання. На нашу думку, консультації пройшли дуже конструктивно: практично всі лідери парламентських фракцій погодилися з можливістю такого розпуску, були спори щодо конституційності, законності, можливості оскаржити такий указ. Проте, за його наявності, всі партії, всі фракції парламенту задекларували бажання йти на вибори», - уточнив Богдан.

За його словами, у команді Володимира Зеленського вважають, що це - дуже важливий крок для оновлення парламенту і «заведення у парламент нових прогресивних, молодих облич, які мають бажання і можливість працювати на Україну і її майбутнє».

Як повідомлялося, 20 травня новообраний Президент України Володимир Зеленський склав присягу на вірність Україні та приступив до виконання обов'язків. У своїй інавгураційній промові він заявив про розпуск Верховної ради.

Сьогодні в АП пройшли консультації Президента з представниками парламентських фракцій та головою парламенту щодо розпуску ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-