Команда Зеленського ініціює на завтра позачергове засідання ВР

Команда Зеленського ініціює на завтра позачергове засідання ВР

Укрінформ
Команда Президента Володимира Зеленського пропонуватиме у середу, 22 травня, провести позачергове засідання Верховної Ради для ухвалення змін до виборчого законодавства.

Про це поінформував радник Зеленського Андрій Богдан за підсумками консультацій глави держави з керівництвом Верховної Ради і представниками фракцій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дату проведення позачергової сесії визначає Голова Верховної Ради. Ми будемо пропонувати провести її завтра (22 травня - ред.), оскільки найбільш оптимальний строк публікації указу (про розпуск Ради — ред.), щоб дотримати всі норми Конституції... це саме публікація указу завтра. Можливо, з публікацією треба буде потягнути пару днів для того, щоб провести дострокову сесію і результати голосування підписати й опублікувати, щоб новий виборчий процес почався ще до процесу проведення виборів", - сказав Богдан.

Читайте також: Богдан назвав найбільш прийнятну дату позачергових виборів Ради

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час інавгураційної промови 20 травня оголосив про розпуск Верховної Ради.

У вівторок, 21 травня, Зеленський провів зустріч із керівництвом Верховної Ради та лідерами депутатських фракцій, під час яких, зокрема, запропонував внести зміни до закону про вибори народних депутатів, скасувавши мажоритарну систему і знизивши прохідний бар’єр із 5% до 3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-