Зеленський — президенту Естонії: За мого президентства не буде “телефонного права”

Зеленський — президенту Естонії: За мого президентства не буде “телефонного права”

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив із Президентом Естонії Керсті Кальюлайд, яка прибула на його інавгурацію, подальшу підтримку євроінтеграції нашої держави.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

Зеленський відзначив зусилля Естонії у підтримці євроінтеграційних прагнень України. «Дякую вам за підтримку України в Євросоюзі», – сказав він.

Глава Української держави подякував Президенту Естонії за теплі вітання з нагоди його вступу на посаду, а також за її особисту увагу до питання підтримки Естонією територіальної цілісності та суверенітету України, адже Керсті Кальюлайд була першим лідером іноземної держави, яка відвідала лінію розмежування на Сході України.

Читайте також: Зеленський - іноземним гостям: Про Україну знатимуть в усьому світі

Зеленський також наголосив на лідерстві Естонії у впровадженні сучасних технологій і висловив зацікавлення у співпраці з цією країною у сфері ІТ та зміцненні кіберзахисту.

Учасники зустрічі відзначили важливість сприяння активізації торговельно-економічних відносин між країнами.

Президент України також підкреслив, що за його каденції гарантуватиметься незалежність судової системи та рівність усіх громадян перед законом.

«Я обіцяю, що за мого президентства не буде «телефонного права», жодного тиску на суддів. Ми маємо встановити єдині правила для всіх, адже перед законом усі рівні», – заявив Зеленський.

Зі свого боку Президент Естонії підкреслила: «Ми продовжуємо бути вашими друзями».

Як повідомлялося, 20 травня Президент України Володимир Зеленський також зустрівся з Президентом Грузії Саломе Зурабішвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-