Вибори-2019: РФ чинила перешкоди переселенцям у перетині кордону - спостерігачі

Вибори-2019: РФ чинила перешкоди переселенцям у перетині кордону - спостерігачі

Укрінформ
Під час останніх виборів президента Україні канадські спостерігачі відмітили перепони на шляху волевиявлення внутрішньо переміщених осіб, яких в Україні нараховується півтора мільйона.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів глава канадської спостережної місії за виборами в Україні, колишній міністр закордонних справ Канади Ллойд Аксворсі.

“У питанні збільшення участі жінок у голосуванні прогресу досягнуто не було. Гендерне питання взагалі не обговорювалося детально гендерними та ЛГБТ-організаціями. Наразі в українському політичному дискурсі цьому немає місця. З точки зору уряду Канади, в цьому питанні треба робити більше”, - сказав Аксворсі.

Він також звернув увагу на складнощі у реалізації права голосу внутрішньо переміщеними особами.

“Ми також відмітили перепони на шляху волевиявлення внутрішньо переміщених осіб, яких в Україні нараховується півтора мільйона. ЦВК спробувала допомогти їм, створивши спеціальні виборчі дільниці поблизу із Кримом та на Сході, однак запроваджені росіянами та їх друзями жорсткі правила перетину лінії зіткнення - що треба було зробити мінімум двічі - віднадили багатьох людей”, - зазначив колишній дипломат.

Водночас він наголосив, що в цілому вибори президента України були організовані на дуже високому рівні.

Читайте також: Ллойд Аксворсі, глава канадської спостережної місії за виборами в Україні

“Якщо говорити про самі вибори, то в нашій команді “у полях” постійно перебували 150 осіб, які доповідали щокілька годин, використовуючи електронну систему нотування різних характеристик: чи відкрилися виборчі дільниці, чи відбулися порушення і т. і. Загалом більше 95% отриманих нами звітів були позитивними”, - зауважив Аксворсі.

Як повідомляв Укрінформ, на перший і другий тур президентських виборів в Україні Канада направила близько 150 спостерігачів. Іще кілька сотень спостерігачів за канадської фінансової підтримки прибули до України від ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-