Відносини з Україною мають бути ключовими для Канади - колишній глава МЗС

Відносини з Україною мають бути ключовими для Канади - колишній глава МЗС

Укрінформ
Канаді слід сповна скористатися зміною влади в Україні для зміцнення міждержавних відносин.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив глава канадської спостережної місії в Україні, колишній міністр закордонних справ Канади Ллойд Аксворсі. “Я вбачаю вибори в Україні, обрання нового президента, відверту демонстрацію bona fides роботи демократії як важливу можливість для Канади стати дійсно близьким партнером України”, - сказав Аксворсі.

Він наголосив, що нинішній міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд багато робить для цього. Крім того, багато канадців об'єдналися навколо цього. “Ці відносини можуть стати для нас дуже важливими в Євразії й дати змогу разом працювати над вирішенням спільних проблем”, - зазначив дипломат.

За його словами, після завершення президентських виборів в Україні та обрання нового глави держави Канада отримала "нового партнера, з яким варто працювати". “Настав час освіжити наші відносини. Існують речі, які слід втілити в Україні, аби допомогти їй зберегти імпульс”, - підсумував Аксворсі.

Як повідомляв Укрінформ, Центральна виборча комісія 30 квітня оголосила офіційні результати другого туру виборів Президента України, згідно з якими Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів і був обраний на посаду глави держави.

Читайте також: У Оттаві відзначили Всесвітній день вишиванки

На перший і другий тур президентських виборів в Україні Канада направила близько 150 спостерігачів. Іще кілька сотень спостерігачів за канадської фінансової підтримки прибули до України від ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-