Повороту України з магістрального шляху при Зеленському не буде — посол Канади

Повороту України з магістрального шляху при Зеленському не буде — посол Канади

Укрінформ
Посол Канади в Україні Роман Ващук переконаний, що Україна продовжить виконання реформ і тісну співпрацю із Заходом при новому президентові Володимиру Зеленському.

Про це він заявив в інтерв'ю “Європейській правді”.

"Зі всього того, що ми і читали, і безпосередньо чули (від Зеленського та його команди – ред.), повороту з магістрального шляху не буде. Я кажу і про шлях на Захід, і про шлях до реформ", - сказав Ващук.

Посол також розповів, що чинний глава держави Петро Порошенко готовий передати наступнику свої міжнародні контакти.

"Він (Порошенко — ред.) нам сам – на зустрічі з Христею Фріланд – сказав, що готовий. Скажу більше: наскільки я знаю, певні розмови на міжнародні теми між цими командами вже відбулися", - розповів дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, Центральна виборча комісія 30 квітня оголосила офіційні результати другого туру виборів Президента України. Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів і обраний на посаду Президента.

Читайте також: Фріланд запросила Зеленського на конференцію до Канади - посол

3 травня результати виборів були опубліковані в офіційних виданнях Верховної Ради "Голос України" та Кабміну "Урядовий кур'єр". Саме з цього моменту відраховується встановлений 30-денний термін для інавгурації новообраного глави держави.

У Верховній Раді зареєстровано 8 постанов про дату проведення інавгурації новообраного президента. Депутати пропонують призначити церемонію на 17, 19, 20, 26, 28 травня або 1 червня.

Сам Зеленський наполягає на проведенні інавгурації 19 травня. Проте низка політитчний і громадських діячів висловилися проти цієї дати, оскільки 19 травня в Україні - День пам'яті жертв політичних репресій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-