Фріланд запросила Зеленського на конференцію до Канади - посол

Фріланд запросила Зеленського на конференцію до Канади - посол

Укрінформ
Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд під час візиту в Україну запросила новообраного президента Володимира Зеленського до Торонто на конференцію з питань українських реформ, він хоче поїхати.

Про це розповів посол Канади в Україні Роман Ващук в інтерв’ю “Європейській правді”.

"Так, і ми знаємо, що новообраний президент хоче поїхати, але все залежатиме від того, який політичний календар буде тут, в Україні. Попереду інавгурація. Що буде далі, після неї – це вирішувати самим українцям", - відповів посол на запитання, чи запросила Фріланд Зеленського до Канади на конференцію з питань реформ.

За його словами, конференція щодо українських реформ – це велика подія, одна з найбільших міжнародних подій у Канаді цього року.

"Тому нам потрібно було налагодити спільне розуміння із новопризначеним президентом. А особливо це важливо для нашого міністра Христі Фріланд, бо вона воліє відчувати людей через особистий контакт, а не через папірці чи брифінги", - підкреслив Ващук.

Водночас він додав, що Зеленський і його команда вже здобули "неймовірний політичний успіх", та запевнив, що зараз вони намагаються "докласти свої здібності" до організації нової президентської адміністрації і тієї частини порядку денного, за яку відповідає Президент України.

Читайте також: Зеленський обговорив з Фріланд боротьбу з корупцією та врегулювання на Донбасі

"Тому наші спостереження дозволяють нам дивитися з упевненістю і на конференцію, і загалом на майбутнє", - переконаний посол.

Як повідомлялося, на початку липня у Торонто пройде щорічна конференція з питань реформ в Україні. У 2018 році подібний захід відбувся у Копенгагені, а 2017-го - в Лондоні. Головна мета конференції - ознайомити міжнародних партнерів зі здобутками України у проведенні системних реформ, а також окреслити подальші напрямки взаємодії та практичної допомоги Україні на цьому шляху.

Глава МЗС Канади Христя Фріланд 8 травня перебувала з одноденним візитом в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-