Експерт сказав, яких реформ чекають Штати від нової української  влади

Експерт сказав, яких реформ чекають Штати від нової української влади

Укрінформ
Сполучені Штати й інші західні партнери України очікують, що нова влада в Україні, сформована після президентських і парламентських виборів, зосередить свою увагу на антикорупційних зусиллях і судовій реформі.

Про це сказав в інтерв'ю Укрінформу старший науковий співробітник Німецького фонду Маршалла в США Джонатан Катц.

"Насамперед, йдеться про антикорупційні реформи, досягнення прогресу в роботі Антикорупційного суду, функціонування НАБУ та інших інституцій, які були створені останніми роками. Очікування полягають у тому, що це буде підтримано новим президентом і новим парламентом", - зауважив експерт.

Він також підкреслив, що Україна "відчайдушно потребує" незалежного судового органу. "Це є життєво важливим для відновлення економіки країни, і це є дуже вагомим для членства України в євроатлантичних інститутах", - підкреслив експерт.

Водночас, за його словами, у Вашингтоні розуміють, що це стане актуальним в Україні після парламентських виборів у жовтні та формування нового уряду. У цьому зв'язку він висловив сподівання, що після того, як "осяде пил" після обох виборчих кампаній, українське керівництво повернеться до справи просування важливих євроатлантичних реформ.

Читайте також: Кремль найближчими місяцями влаштує перевірки Зеленському - експерт

Як повідомляв Укрінформ, Центральна виборча комісія 30 квітня встановила та оголосила офіційні результати чергових виборів Президента України. Новим главою держави обрано Володимира Зеленського.

Новообраний Президент України вступає на посаду не пізніше як через 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів.

Фото: German Marshall Fund

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-