Геращенко наголошує на незмінності курсу на євроатлантичну інтеграцію

Геращенко наголошує на незмінності курсу на євроатлантичну інтеграцію

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко запевнила, що курс України на євроатлантичну інтеграцію є незмінним, жодні зміни неможливі.

Про це вона написала у Facebook за результатами нещодавньої зустрічі з депутатами німецького Бундестагу від Вільної демократичної партії.

“Днями я зустрілася з депутатами німецького Бундестагу від Вільної демократичної партії Ренатою Альт та Франком Мюллер-Розентритом. Здається, це була перша європейська парламентська делегація після виборів, тому, очікувано, ми говорили про результати і незмінність курсу України на євроатлантичну інтеграцію. Ще раз підкреслила, що цей курс мудро зафіксовано Президентом Порошенком і нинішнім парламентом в Конституції, тому жодні зміни неможливі”, - підкреслила Геращенко.

Водночас вона наголосила, що ключовою темою зустрічі була ситуація на Донбасі і в Криму, мирне врегулювання.

За її словами, Німеччина всі ці роки відігравала важливу роль у врегулюванні ситуації на Донбасі.

“Я поінформувала колег про пробуксовку й анемію мінського процесу, відсторонену позицію росіян там, проблеми зі звільненням і пошуком зниклих, відмову росіян взяти гарантії за дотримання великоднього перемир’я (наголошую, вперше за кілька років нам в Мінську не вдалося домовитися про режим тиші на святкові дні, РФ і ОРДЛО категорично відмовилися), ризики указу Путіна про паспортизацію”, - розповіла парламентарій.

Крім того, з німецькими депутатами перший віце-спікер говорила про обов’язковість реалізації ініціативи Президента Петра Порошенка про миротворчу місію ООН на окуповану територію, яка, на її думку, сприятиме демілітаризації і деокупації.

Читайте також: Путін готує несприятливий фон для першого діалогу з новим президентом — Геращенко

У цьому контексті заступник Голови ВР відзначила, що дізналася зі ЗМІ про плани вільних демократів представити в Бундестазі свої ініціативи щодо Донбасу.

Як повідомлялося, фракція Вільної демократичної партії в Бундестазі одностайно ухвалила документ, в якому представляє в 12 пунктах нову стратегію щодо ситуації на сході України. Очікується, що незабаром ця стратегія буде представлена на розгляд Бундестагу.

Фото: Fb Геращенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-