У команді Зеленського розповіли, що чекає на САП, НАЗК та НАБУ

У команді Зеленського розповіли, що чекає на САП, НАЗК та НАБУ

Укрінформ
У команді Володимира Зеленського завершують роботу над планом дій щодо антикорупційної політики.

Про це повідомила член команди Зеленського з питань антикорупційної політики та діджитал-рішень для держави, голова ради громадського контролю НАБУ Галина Янченко у Facebook.

“На сьогоднішній день деталізований план дій в частині антикорупційної політики перебуває на етапі фіналізації. В Команді Зеленського є однозначна згода щодо потреби перезапуску Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Йде дуже серйозна дискусія щодо перезапуску керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). Те, що стосується НАБУ - більша частина команди вважає за необхідне підтримати та підсилити НАБУ інституційно. На цих позиціях також стою я особисто”, - розповіла Янченко.

Читайте також: Клімкін розповів, чи збирається співпрацювати з Зеленським

Вона зауважила, що в плані на перші 100 днів майбутнього Президента Зеленського обговорюється ініціатива щодо надання НАБУ права на самостійне зняття інформації з каналів зв'язку, яке тривалий час адвокатує експертне середовище.

Янченко також зазначила, що “інформація, яка сьогодні оприлюднена і тиражується окремими "громадськими активістами" щодо позиції команди Зеленського по НАБУ не відповідає дійсності”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-