Дипломатія Росії працює не на примирення, а на конфлікт – Німеччина в ООН

Дипломатія Росії працює не на примирення, а на конфлікт – Німеччина в ООН

Укрінформ
Заяви російської дипломатії про те, що вона переслідує мирні й гуманітарні цілі в Україні, не мають нічого спільного з практикою – замість пошуку рішень з новообраним президентом України Москва влаштовує йому провокації з паспортами на Донбасі.

Про це заявив у четвер на засіданні Ради Безпеки ООН постійний представник Німеччини при ООН Крістоф Хойсген у відповідь на виступ російського представника Василя Небензі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я щойно слухав ваші заяви, і я дійсно вражений, як і всі, російською дипломатією", - зазначив глава Місії Німеччини.

Він висловив переконання, що дипломатія, яку вивчають у МГІМО (Московському державному інституті міжнародних відносин), має зовсім інші підходи, ніж ті, що мають на меті уникнути конфліктів і досягти миру.

"В Україні – новий президент. Ви (в Росії – ред.) завжди казали, що не можете працювати зі старим. Тепер обрано нового, і можна було би висловити риторику примирення, мовляв, добре, зараз ми виконуємо перший пункт Мінських домовленостей і повністю припиняємо вогонь", - зазначив представник Німеччини.

Читайте також: Підвищення санкцій проти Росії має бути нашим спільним завданням — Єльченко

Або, за його словами, в Кремлі могли би сказати, що звільняють українських моряків, які перебувають у полоні, чи піти назустріч у питанні мосту біля Станиці Луганської. "Але цього немає в підручниках МГІМО. Там, мабуть, йдеться, що з'явився новий недосвідчений лідер (в Україні – ред.), ви просто намагаєтеся його залякати, ви випробовуєте його в перші дні після виборів, ви намагаєтесь його провокувати, спробувати застати його зненацька", - зауважив німецький дипломат.

Він нагадав, що Москва чинила так завжди. Наприклад, коли молодий Джон Кеннеді став президентом США, Хрущов влаштовував подібні провокації та випробування.

Читайте також: Росія хоче дестабілізувати Україну "паспортизацією" Донбасу — Австрія

Нагадаємо: в середу президент Росії підписав указ, який передбачає видачу російських паспортів жителям окупованих територій на Донбасі. Міжнародна спільнота назвала це підривом суверенітету України. У цьому зв'язку в четвер було скликане позачергове засідання Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-