Рада створила оргкомітет для проведення сесії парламентської асамблеї НАТО в Києві

Рада створила оргкомітет для проведення сесії парламентської асамблеї НАТО в Києві

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила постанову №10091 "Про проведення весняної сесії Парламентської асамблеї Організації Північноатлантичного договору".
Постанову підтримали 235 народних депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цією постановою передбачено утворити Організаційний комітет з підготовки проведення весняної сесії Парламентської асамблеї Організації північноатлантичного договору, який має розробити відповідний план заходів", - сказала народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка", голова постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО Оксана Юринець, презентуючи проект постанови.

Вона розповіла, що у квітні 2017 року Парламентська асамблея Північноатлантичного договору підтримала ініціативу Верховної Ради щодо проведення в Україні весняної сесії Асамблеї, яка має відбутися у Києві 22-25 травня 2020 року.

Читайте також: НАТО посилить підтримку України в рамках трастових фондів

"Проведення у Києві сесії Парламентської асамблеї НАТО сприятиме підвищенню авторитету України як у світі загалом, так і на євроатлантичному просторі зокрема. Особливо з урахуванням прагнень нашої держави щодо набуття членства в Північноатлантичному альянсі. Сесія Парламентської асамблеї НАТО складатиметься з цілої низки заходів, зокрема, пленарного засідання, засідання комітетів, протокольних заходів, ознайомчих візитів тощо. Очікується прибуття понад 600 іноземних гостей", - розповіла Юринець.

Вона зазначила, що вперше в історії ця сесія буде відбуватися в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-