НАТО посилить підтримку України в рамках трастових фондів

НАТО посилить підтримку України в рамках трастових фондів

Укрінформ
Країни НАТО збільшують внески до низки трастових фондів задля підтримки України. Зокрема, ініціативи стосуються захоронення радіоактивних відходів та медичної реабілітації військовослужбовців, поранених в АТО.

Про це заявив керівник проектів трастових фондів НАТО Фредерік Пежо на зустрічі з віце-прем'єром України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе, інформує Урядовий портал.

«НАТО й надалі підтримуватиме Україну на шляху до євроатлантичної інтеграції, збільшуючи фінансові внески до цільових фондів», – наголосив Пежо.

Він додав, що роботу трастового фонду з медичної реабілітації військовослужбовців буде продовжено до 2021 року.

Читайте також: У Польщі сподіваються, що Зеленський наблизить Україну до ЄС і НАТО

Климпуш-Цинцадзе подякувала за послідовність та стійку позицію НАТО, наголосивши, що попри політичну турбулентність і зміну керівництва держави, курс на євроатлантичну інтеграцію залишається незмінним.

«Уряд докладе всіх зусиль задля продовження курсу України для набуття членства в Альянсі. Працюємо далі над визначеними напрямами», – зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Вона також поінформувала представника НАТО про ухвалення указу Президента України «Питання європейської та євроатлантичної інтеграції», який визначає завдання та обов’язки державних органів влади стосовно реалізації стратегічного курсу на вступ до ЄС та НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-