Перемога Зеленського стане викликом для нього - австрійський експерт

Перемога Зеленського стане викликом для нього - австрійський експерт

Укрінформ
Президентські вибори в Україні продемонстрували, що країна готова приймати демократичні рішення та дозріла до демократичної системи.

Про це у коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив генеральний секретар громадсько-політичної організації "Пан'Європейського руху Австрії" ("Пан'Європа-Австрія") Райнгард Клучек.

"Про актора Володимира Зеленського у політичному плані поки мало що відомо. Він зіграв роль президента у фільмі, однак є підстави сумніватися, що це - та необхідна передумова для хорошого президентства. Але основний сигнал цих виборів полягає в тому, що українці довели, що вони готові до демократичної системи", - заявив він.

Читайте також: Зеленський запустив опитування про достроковий розпуск Ради

Експерт вказав на те, що багато українців перед виборами вважали, що якщо Петро Порошенко пройде у другий тур, то він виграє, також очікувалося, що суперником стане Юлія Тимошенко. Однак цього не сталося, і Володимир Зеленський впевнено переміг у першому та другому турі чинного Президента.

На переконання Клучека, головна причина такого результату може полягати в розчаруванні українцями Порошенком – Президент хоч і втілював реформи, однак "забуксував" в частині з них, також було багато невиконаних обіцянок.

"Очевидно, що українці розчарувалися у Порошенку. Він багато пообіцяв. Розпочату Росією війну він не зміг зупинити. Але це і не його провина. Ця агресивна війна проти України стане головним викликом і для нового президента. А його позиція щодо Росії також залишається одним з багатьох невідомих у майбутній політиці нового президента", - заявив генсек "Пан'Європа-Австрія".

Він вважає, що поки рано говорити, чи був зроблений українцями вибір "хорошим рішенням", хоча багато українців, які виступають за реформи, й виступили на стороні Зеленського.

"Доволі велика перемога Зеленського – понад 70% - можливо, стане і найбільшим викликом для нього самого. Тепер потрібно буде довести, що він може виправдати сподівання українців. І тут дуже цікаво, як пройдуть парламентські вибори в жовтні. Адже Президент України не є самодержцем, як його колега у Москві. Парламент та уряд вирішують найважливіші політичні питання", - заявив Клучек.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-