Єльченко розповів генсеку ООН про позов України в “морський” трибунал

Єльченко розповів генсеку ООН про позов України в “морський” трибунал

Укрінформ
Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко поінформував Антоніу Гутерреша щодо позову України проти РФ до Міжнародного трибуналу з морського права з вимогою негайно звільнити полонених українських моряків.

Про це повідомляє Постійне представництво України при ООН у Twitter.

«Володимир Єльченко поінформував Генсека ООН Антоніу Гутерреша про звернення України до Міжнародного трибуналу з морського права щодо негайного звільнення РФ трьох українських військово-морських суден та 24 членів їхніх екіпажів», - йдеться у повідомленні.

Українські дипломати додали, що текст звернення буде поширений як офіційний документ Генеральної Асамблеї ООН.

Як повідомляв Укрінформ, Україна звернулася до Міжнародного трибуналу з морського права, щоб примусити Росію звільнити полонених українських моряків.

Читайте також: Позов до РФ "морський" трибунал має розглянути за два тижні - МЗС

25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів анексованого Криму обстріляли й захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", що прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них дістали поранення.

Підконтрольний Росії "суд" в окупованому Криму заарештував усіх затриманих українських військових за обвинуваченням у нібито незаконному перетині кордону. Зараз вони перебувають у СІЗО у Москві.

24 січня 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій офіційно вимагає від Росії поводитися із захопленими в районі Керченської протоки українськими військовими моряками згідно із Женевською конвенцією про військовополонених.

17 квітня, в середу, в Лефортовському районному суді Москви пройдуть судові засідання щодо продовження термінів тримання під вартою 24 військовополонених українських моряків.

Для участі в судових засіданнях до Москви прибула Уповноважена ВР України з прав людини Людмила Денісова. За її словами, в посольстві України у Москві за участю родичів військовополонених і консульських працівників відбулася організаційна зустріч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-