Родичі українських політв’язнів закликають ПАРЄ не скасовувати санкції проти РФ

Родичі українських політв’язнів закликають ПАРЄ не скасовувати санкції проти РФ

Укрінформ
Родичі українських громадян, які протиправно утримуються в Росії, а також на окупованих територіях, закликають делегатів ПАРЄ не ухвалювати зміни до регламенту, які можуть забезпечити зняття санкцій проти російської делегації в умовах продовження агресії проти України.

Про це йдеться у поширеному Центром громадянських свобод зверненні родичів українських заручників кремлівського режиму до делегатів ПАРЄ напередодні голосування резолюції, в якій проросійське лобі просуває процедурні зміни на користь РФ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми високо цінуємо тверду реакцію Парламентської асамблеї на нелегальну анексію Криму ті військові дії Росії у східній Україні. Ми вдячні Асамблеї за заклики до Росії звільнити наших близьких. Водночас, ми з біллю і з розчаруванням спостерігаємо за спробами дозволити Росії повернутися до ПАРЄ без виконання вимог Асамблеї, які містяться в її резолюціях», - йдеться у зверненні.

Родичі українських в'язнів зазначають, що цієї весняної сесії Асамблеї делегати розглядають пропозиції із внесення змін до механізму накладання санкцій.

Як застерігається, це ймовірно може відновити права Росії в Асамблеї та водночас уникнути відповідальності за те, що зроблено російським режимом з українськими громадянами.

«Ця так звана реформа означатиме політичне вирішення для декого і втрату надії для нас. Ми віримо у Раду Європи. Та само переконані наші родичі, які перебувають за ґратами в Росії та на окупованих українських територіях. Будь ласка, не руйнуйте цю віру», - наголосили родичі українських в'язнів РФ.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок ПАРЄ підтримала проведення за терміновою процедурою дебатів з обговорення доповіді, ухвалення якої має за мету спростити процедуру зняття санкцій з російської делегації в Асамблеї.

Впливовим прибічником скасування санкцій проти російської делегації у ПАРЄ є генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд. У своєму звіті про діяльність, оприлюдненому минулого тижня, генсек РЄ пропонує черговий сценарій з повернення Росії до ПАРЄ, яка вже декілька років не заявляє свою делегацію до Асамблеї та не платить внески до бюджету РЄ через санкції, уведені після початку військової агресії проти України та порушення Москвою статуту і принципів Ради Європи і міжнародного права загалом.

Читайте також: Ягланд занепокоєний долею росіян у разі виходу РФ з Ради Європи

З початку військової агресії проти України у 2014 році Росія утримує щонайменше 97 політичних заручників та військовополонених на своїй території та близько 120 осіб на окупованих українських територіях, включаючи Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-