Ягланд занепокоєний долею росіян у разі виходу РФ з Ради Європи

Ягланд занепокоєний долею росіян у разі виходу РФ з Ради Європи

Укрінформ
Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд пояснює свої занепокоєння можливістю виходу Росії з Європейської конвенції з прав людини турботою про російських громадян.

Про це очільник РЄ заявив, відповідаючи у вівторок на запитання делегатів ПАРЄ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Я упевнений, якщо Росія вийде з конвенції з прав людини, то це, напевно, буде інша Росія та інша Європа. Ми також стурбовані тим, що може виникнути нова лінія, яка розділить Європу. Йдеться про те, що 700 млн громадян перебуватимуть під захистом Європейської конвенції, а 140 млн людей (населення РФ – ред.) з іншого боку не будуть під захистом Європейської конвенції і Європейського суду (ЄСПЛ – ред.)», - пояснив своє бачення ситуації Ягланд.

Він також заявив, якщо Росія у червні не відновить сплату внесків до бюджету РЄ, то в організації вже з липня буде уведено в дію надзвичайний план зі скорочення бюджетних витрат. Він, зокрема, передбачає зменшення кількості проведення заходів під егідою Ради Європи, а також скорочення близько 250 співробітників секретаріату організації.

Читайте також: Логвинський хоче знати, хто в Європі "замовив" повернення РФ до ПАРЄ

Як повідомляв Укрінформ, Росія, після запровадження санкцій для російської делегації в ПАРЄ, з червня 2017 року у порушення статуту перестала сплачувати внески до бюджету РЄ.

Наприкінці травня Комітет міністрів Ради Європи розгляне питання про можливе позбавлення Росії репрезентативних прав в організації через несплату упродовж двох років членських внесків. На сьогодні борг РФ перед Радою Європи становить 32 млн євро. Російська сторона, яка не виконує свої зобов'язання як члена РЄ, продовжує агресію проти України, шантажує організацію фінансовим питанням, домагаючись скасування санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-