В БПП заявили, що за учорашніми провокаціями стоять проросійські реваншисти

В БПП заявили, що за учорашніми провокаціями стоять проросійські реваншисти

Укрінформ
Події, які відбулися 9 березня в Києві і Черкасах, не можуть залишитися без належної політичної оцінки та відповідних рішучих дій з боку правоохоронних органів.

Про це йдеться у заяві партії «БПП «Солідарність».

"Маємо справу із черговою спробою занурити Україну в хаос. Агресор та реваншисти протягом п’яти років намагалися та намагаються використати для цього будь-які засоби: кидання гранат у нацгвардійців, провокування на вулицях Києва сутичок з правоохоронцями, блокування вулиць, тощо. Саме такого відеоряду традиційно прагне російська машина пропаганди. Все з однією метою – повалення демократичної проєвропейської влади", - наголосили у партії.

Читайте також: Геращенко про акції Нацкорпусу: Тепер переодягнуті тітушки переслідують президента

В БПП переконані - це чергова спроба занурити Україну в хаос.

"За подібними акціями стояли й стоять проросійські реваншисти та олігархи-втікачі. Увесь час від початку російської агресії проти нашої держави ми стверджуємо право України бути вільною та незалежною. Саме тому ні в кого не вийде запалити чи зламати Україну зсередини", - кажуть в політсилі.

Читайте також: Аваков прокоментував сутички "Нацкорпусу" з поліцією у Києві та Черкасах

Відтак БПП вимагає від правоохоронців покарати учасників нападу на поліцейських у Києві та на мирне зібрання громадян в Черкасах та зупинити провокації, які чиняться проти нашої державності.

"Всіх, хто прагне на догоду своїм амбіціям спровокувати насильство та залити наші вулиці кров’ю українців, мають зупинити рішучі дії правоохоронних органів", - додали у Блоці Петра Порошенка.

Як повідомляв Укрінформ, під час охорони громадського порядку в центрі міста Черкаси, де відбулися масові заходи за участю великої кількості громадян, під час від’їзду Президента України представники Національного корпусу намагалися заблокувати кортеж Глави держави та почали провокувати на бійку пересічних черкащан та поліцію.

Читайте також: Внаслідок сутичок у Черкасах постраждали 15 поліцейських

Окрім цього, у суботу до будівлі Адміністрації Президента в Києві прийшли учасники організацій «Національний корпус» і «Національні дружини» з вимогою взяти під варту та арештувати рахунки фігурантів розслідування щодо розкрадання в оборонці.

У результаті сутички біля Адміністрації Президента України постраждало двоє поліцейських і нацгвардієць. Одного правоохоронця з хімічним опіком очей госпіталізували, іншим надано медичну допомогу на місці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-