Аваков прокоментував сутички

Аваков прокоментував сутички "Нацкорпусу" з поліцією у Києві та Черкасах

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що представники "Національного корпусу", які спровокували сутички з поліцією у Києві та Черкасах, будуть покарані.

Про це він написав на своій сторіці у Facebook.

"Будь-якому гніву є розумні межі! Те, що сьогодні на мітингу П. Порошенко в Черкасах зробили представники Національного корпусу - неприпустимо! Праведний гнів про корупційний злочин справедливий, але чи може він породжувати інші злочинні дії? Очевидно, немає. Очевидно, що багато серед агресивно налаштованих юнаків хотіли хардкору, а не справедливості та законності. Не буде ні розуміння першопричини обурення скандалом, ні поблажливості до бойових заслуг - так поводитися не можна - порушено кримінальне провадження - ті, хто переступили межу, мають понести покарання. Прошу справжніх патріотів думати про країну, а не розкручувати спіраль ненависті та хаосу", - заявив міністр внутрішніх справ.

Читайте також: Внаслідок сутичок у Черкасах постраждали 15 поліцейських

Як повідомляв Укрінформ, під час охорони громадського порядку в центрі міста Черкаси, де відбулися масові заходи за участю великої кількості громадян, під час від’їзду Президента України представники Національного корпусу намагалися заблокувати кортеж Глави держави та почали провокувати на бійку пересічних черкащан та поліцію.

Окрім цього, у суботу до будівлі Адміністрації Президента в Києві прийшли учасники організацій «Національний корпус» і «Національні дружини» з вимогою взяти під варту та арештувати рахунки фігурантів розслідування щодо розкрадання в оборонці.

Читайте також: Мітингарі Нацкорпусу будуть покарані за насилля на мітингах у Києві та Черкасах

У результаті сутички біля Адміністрації Президента України постраждало двоє поліцейських і нацгвардієць. Одного правоохоронця з хімічним опіком очей госпіталізували, іншим надано медичну допомогу на місці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-