Президент розповів, як в українській оборонці впровадять прозорість

Президент розповів, як в українській оборонці впровадять прозорість

Укрінформ
Під час засідання Ради нацбезпеки і оборони було ухвалено рішення щодо розкриття прозорості державного оборонного замовлення та реформування концерну “Укроборонпром”.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це абсолютно європейська практика, коли принцип державного оборонного замовлення є державною таємницею. Але моя пропозиція була – там, де йдеться про закупівлю товарів подвійного призначення.., ми зберігаємо можливість спеціальної процедури для армії, але ми не ховаємося. І суспільство, і партнери будуть мати можливість оцінити ефективність використання коштів платників податків", - зазначив Президент.

Читайте також: Порошенко: Ніхто не уникне відповідальності за незаконне збагачення

Він підкреслив, що такий крок є новацією, якої двадцять сім років до цього не було.

Глава держави також повідомив, що рішення про реформування концерну «Укроборонпром» готувалося кілька місяців та робилося в координації з партнерами країнами-членами НАТО. Він також підкреслив, що головна мета реформування концерну, крім укріплення обороноздатності держави, - довіра партнерів і українського суспільства.

“Тому, рішення, які були прийняті - проведення міжнародного аудиту, ревізії усіх контрактів, які були укладені «Укроборонпромом», на предмет їх прозорості та не корупційності, на предмет їх ефективності в захисті інтересів держави», - наголосив Президент.

Читайте також: Щодо Укроборонпрому відкрили 480 кримінальних проваджень — Порошенко

Глава держави також повідомив, що рішенням РНБО вже запланована реорганізація самої структури управління «Укроборонпромом» "для того, щоб покращити менеджмент, збільшити прозорість і забезпечити нульову толерантність до корупції".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-