Порошенко: Ніхто не уникне відповідальності за незаконне збагачення

Порошенко: Ніхто не уникне відповідальності за незаконне збагачення

Укрінформ
Чиновникам не варто розраховувати на те, що внаслідок рішення Конституційного суду України вони зможуть уникнути відповідальності за незаконне збагачення.

Про це Президент України Петро Порошенко сказав у четвер в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу розчарувати чиновників, які думають, що внаслідок рішення КСУ вони зможуть уникнути відповідальності за незаконне збагачення. Цього не відбудеться, тому що поняття "незаконне збагачення" – ніхто не скасовував", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що відразу після оприлюднення рішення КСУ вніс законопроект, який має лише одну відмінність – він враховує коментарі КСУ стосовно презумпції невинуватості. "Але відповідальність за корупцію, у тому числі незаконне збагачення, буде - ніхто її не уникне",- додав Глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, Конституційний суд 26 лютого визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу України, яка передбачала притягнення до кримінальної відповідальності чиновників за незаконне збагачення.

Читайте також: Аудит Укроборонпрому завершиться до кінця року

Кримінальну відповідальність за незаконне збагачення запровадили 2014 року. Це було однією з вимог ЄС на виконання Плану дій з візової лібералізації.

Президент 28 лютого зареєстрував у Верховній Раді законопроект "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо відповідальності за незаконне збагачення" (№10110) і визначив його як невідкладний для розгляду.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-