Щодо Укроборонпрому відкрили 480 кримінальних проваджень — Порошенко

Щодо Укроборонпрому відкрили 480 кримінальних проваджень — Порошенко

Укрінформ
Щодо Укроборонпрому відкрито вже 480 кримінальних проваджень.

Про це Президент Петро Порошенко сказав у четвер в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо Укроборонпрому відкрито 480 кримінальних проваджень. Це свідчить про особливу і пильну увагу до підприємств оборонного комплексу", - наголосив глава держави.

За його словами, в усіх фігурантів справ уже проведені обшуки. "Після мого вчорашнього звернення до представників правоохоронних та спеціалізованих органів сьогодні були проведені обшуки у всіх фігурантів справ", - підкреслив він.

Водночас Президент наголосив, що про відсутність корупції в оборонній сфері не йдеться.

"Корупція є, але мова про те, чи ми здатні з нею ефективно боротися. І я наголошую: корупція не має політичного даху. І політична воля Президента чітка: ніхто не уникне покарання за скоєний злочин, якщо цей злочин доведений", - заявив Порошенко.

Читайте також: Держава спроможна заплатити за якісний аудит Укроборонпрому — Гройсман

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була оприлюднена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Олег Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні.

Президент 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко були відсторонені від посад.

За результатами засідання 6 березня Рада національної безпеки і оборони доручила провести аудит і ревізію діяльності Укроборонпрому.

Директор НАБУ Артем Ситник на брифінгу заявив, що 7 березня проведено близько 20 обшуків у межах двох кримінальних проваджень за фактами зловживань у ДК "Укроборонпром", оприлюдненими у програмі "Наші гроші".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-