Глава МЗС Данії наголошує на необхідності

Глава МЗС Данії наголошує на необхідності "азовських" санкцій проти РФ

Укрінформ
Міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен заявляє про необхідність впровадження додаткових санкцій проти Росії, доки вона утримуватиме в полоні українських військових моряків.

Про це він заявив на третьому Українському ланчі у суботу під час Мюнхенської конференції з безпеки, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Росія продовжує агресію проти України. Дуже важливо, щоб ми не забували, що Росія досі протиправно утримує 24 українських моряків. І тому я закликав до впровадження нових санкцій ЄС проти Росії, якщо вона не звільнить моряків", - сказав глава МЗС Данії.

Він нагадав, що питання підтримки України розглядатиме у понеділок Рада ЄС у закордонних справах.

"Ми наголосимо на підтримці незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України. Ми також підтвердимо, що ЄС продовжить підтримку процесу реформ в Україні", - заявив Самуельсен.

Читайте також: Порошенко: Проект "азовських" санкцій проти Росії становить 124 сторінки

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі РФ у районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українські військові кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса у порт Маріуполь, і 24 моряків.

Після прийняття підконтрольними Росії кримськими "судами" рішення про арешт захоплених у полон моряків їх перевезли до Москви.

Всі вони заявили слідству, що є військовополоненими.

15 і 16 січня Лефортовський суд Москви ухвалив продовжити на три місяці арешт полоненим морякам.

Згодом адвокати українців оскаржили ці рішення Лефортовського районного суду Москви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-